Köztudatban, valmint a sajtóban megjelent nagyon eltérő kommunikáció miatt tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a [Tszt. Vhr. 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet] 3. mellékletének Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzat, Általános rendelkezések 2.1.7. pontja rendelkezik a fűtési idény időtartamára, amely szerint „fűtési időszak: az év szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja közötti időszak”.

A nappali felmelegedések hatását az épületekben üzemelő hőközpontok szabályozástechnikája a teljes kikapcsolás nélkül is kezelni tudja. Amennyiben napközben nem indokolt a fűtés, a fűtési berendezések automatikusan leállnak, szükség esetén automatikusan újraindulnak. Társaságunk a lakóépületek fűtésének teljes leállítását a lakóközösség többségi döntése alapján közös képviselőiken keresztül igényelheti.

Fontos!
Ne feledkezzen meg arról, hogy a korszerűsített épületek esetében a termosztatikus radiátorszelepeket a nyári időszakban teljesen nyitott állásba szükséges állítani, és javasolt így hagyni a fűtés őszi beindításáig. Ezzel megnövelhetjük a szelep élettartamát, valamint segíthetjük az épület vezetékeinek ürítését, töltését, légtelenítését. Amennyiben a szelep egész nyáron elzárt állapotban van letapadáshoz vezethet, így a fűtés indításakor nem tudja ellátni szabályozó feladatát. A szelep meghibásodása cak a fűtés indítását követően válik ismerté, mely a már beindított fűtés leállítását követően javítható.

2019.
Tovább folytatódott a hőközpontok szétválasztása. A Remsey krt-hoz hasonló hőközpontok kerültek beépítésre az Erzsébet krt. 26-28. társasházak hőfogadó helyiségébe, ezzel az alább ismertetett komfortos szabályozás valosítható meg a három épületben.

2018.
A Remsey krt. épületének hőközpontja széttválasztásra kerül, így kilenc lépcsőház szabályozása vált külön kezelhetővé. A szétválasztás előnye, hogy a lépcsőházak az eddigitől eltérően egymástól függetlenül kérhetik a fűtés indítását, szabályozását.  

2015.
Szeptemberre felújításra kerültek a Kossuth L. 54, 56, 58, 60, és az Ambrus Z. köz 9, 11, 13, 15. épületek hőközpontjai. Októberben kerültek felújításra a Kossuth L. 62-64, 66-68. épületek hőközpontjai. Az új hőközpontok alkalmasak a napszaknak megfelelően történő fűtés beállítására. A lakásokban még nem szabályozható rendszerek esetében az alábbi példa alapján kérhetik a fűtés beállítását. Az időpontok és hőmérsékletek tetszés szerint változtathatók.

Példa: 06-08 óra között 22 oC;
            napközben 19 oC, vagy nincs fűtés;
            16-22 óra között 22 oC;
            22-06 óra között 19 oC, vagy nincs fűtés.

 

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház